soorten werkbladen

Kunststof
 
HIGH PRESSURE LAMINATE (HPL):een high pressure laminate ofwel hard kunststof plaat is uit meerdere lagen met hars geïmpregneerd papier opgebouwd. Een HPL werkblad heeft bijna onbegrensde mogelijkheden door zowel het zeer uitgebreide kleurenassortiment als de verschillende decors. De bladen zijn daarbij leverbaar met een bijpassende rugwand waardoor het perfect in te passen is bij iedere stijl.De mogelijkheid is niet uitgesloten dat bij nog hogere temperaturen het kunststof schroeit. Daarom raden wij u aan om voorzichtig te zijn met hete pannen. Wij adviseren u geen pannen direct vanaf de kookplaat op het werkblad te plaatsen, gebruik altijd een onderzetter. Indien geen onderzetter wordt gebruikt, kan er schade aan uw blad ontstaan. 
 
Kunststof oppervlakken behoeven weinig onderhoud. Bij werkbladen volstaat het regelmatig reinigen met zachte schoonmaakmiddelen. Sterke vervuiling, bijvoorbeeld langere inwerking van thee, koffie en wijn, voorweken met een onverdund afwasmiddel. Incidenteel kan een chloor bleekmiddel worden toegepast.

 

 

Composiet
 
Royal Stone® is een innovatief natuurproduct dat staat voor kwaliteit en design. Royal Stone® is de perfecte basis voor uw werkblad of vloer en is leverbaar in diverse kleurstellingen. Royal Stone® is een massief materiaal (niet poreus), dus uitermate slijtvast en vanwege de samenstelling gering gevoelig voor breuk (taaier dan graniet). Royal Stone® neemt nagenoeg geen vocht op en is dus hygiënisch en vlekbestendig. Let wel op met agressieve stoffen (zoals afbijtmiddelen e.d.), deze dienen direct met veel water te worden verwijderd. Doordat de basis van het product uit natuurlijk materiaal bestaat, is kleurverschil tussen de platen altijd mogelijk. Ook afwijkingen ten opzichte van het monster is niet te voorkomen.
 
 
 
Glas
Topglas is een lijn kwaliteitsproducten vervaardigd van veiligheidsglas. Veiligheidsglas heeft ten opzichte van normaal glas een aantal bijzondere eigenschappen:
 • Zo is het vijf keer sterker dan normaal glas.
 • De kans op breuk is hierdoor veel geringer.
 • Veiligheidsglas is gehard in een oven tot ongeveer 650°C waardoor het in de vorm van een achterwand direct achter een gaskookplaat geplaatst kan worden.
 • Het plaatsen van een hete pan op het werkblad kan hierdoor zonder risico gebeuren.
 • Het is slag en stootvaster.
Mocht het onverhoopt toch kapot gaan dan zal het geen gevaarlijke scherven geven maar verkruimelen (zoals een autoruit) tot ongevaarlijke stukjes.
Bovendien zijn glazen bladen en achterwanden door het gladde porieloze oppervlak zeer makkelijk schoon te maken en daardoor zeer hygiënisch.
 
Graniet

Graniet is samengesteld uit verschillende mineraalsoorten die bepalend zijn voor kleurschakeringen van het graniet. Iedere streek van herkomst bezit zijn eigen bijzondere eigenschappen. Dit bepaalt de structuur van het graniet. Graniet is meer open van structuur dan composiet. Dit geeft het de uitstraling die graniet zo kenmerkend maakt. Door deze open structuur kunnen bij strijklicht putjes zichtbaar zijn. 
Door de oorsprong van het gesteente kunnen er binnen een steensoort afwijkingen in kleur en structuur voorkomen. Ook kunnen er kleine haarscheurtjes en natuurlijke vlekken zijn ontstaan. Deze kenmerken geven een natuurproduct een uniek karakter. Door zijn massiviteit is het uitermate kras- en slagvast. Een deel van de korrels is niet polijstbaar, waardoor elk blad een prachtige, unieke compositie van verschillende mineralen biedt. Graniet is een 100% natuurproduct. Doordat het enigszins poreus is, kan er vlekvorming ontstaan. Door een goede behandeling wordt de kans op vlekvorming verkleind. Het materiaal is verkrijgbaar in de dikte 20 mm.

 
 
 
 
Keramiek
 
Eigenschappen keramiek:
 • Eigenschappen
 • zeer hittebestendig
 • zeer krasbestendig
 • vlekbestendig
 • niet poreus en watervast
 • hygiënisch
 • onderhoudsarm
 • milieuvriendelijk
  
RVS
 
Een roestvrijstalen werkblad is tijdloos, oogt professioneel, is zeer hygiënisch en vrijwel onverwoestbaar.
 
 
 
 
 
 
 
Site to Edit Website Beheer Systeem   Webdesign by Hampsink.com